Pelbagai jenis resepi kek menggunakan tepung kek segera keluaran SNZ.
KEK COKLAT LEMBAP
250 gm mentega
5 biji telur
1 cawan air sejuk (ais)
1 bungkus tepung coklat lembap SNZ
Cara membuatnya:
1. Pukul butter dengan gula sampai kembang
2. Masukkan telur satu persatu hingga kembang
3. Masukkan tepung sedikit-sedikit, kacau sebati
4. Masukkan air sejuk yang dibancuh dengan coklat dan gaul sebati
5. Bakar selama 45 minit
6. Bila kek dah masak siram dengan coklat yang dimasak dengan setengah cawan air sampai pekat.
7. Tabur coklat rice di atas kek.
KEK LEMON
250 gm mentega
5 biji telur
1 cawan susu pekat manis (200 ml)
2 biji lemon - parut kulit
1 sudu teh esen vanilla
1 bungkus tepung kek lemon SNZ
Cara membuatnya:
1. Perah sebiji lemon dan ambil jusnya
2. Pukul mentega dengan gula hingga gebu
3. Masukkan telur satu persatu, pukul hingga kembang
4. Masukkan susu pekat manis, jus lemon, lemon dan esen vanilla gaul sebati
5. Masukkan tepung sedikit-sedikit dan gaul sebati
6. Bakar selama 45 minit
KEK PANDAN
250 gm mentega
5 biji telur
1/2 cawan air sejuk (ais)
1 bungkus tepung kek pandan SNZa kembang
Cara membuatnya:
1. Pukul mentega dengan gula hingga kembang
2. Masukkan telur satu persatu dan pukul hingga kembang
3. Masukkan tepung dan air sejuk yang dibancuh bersama perasa pandan
4. Kacau sebati
5. Bakar selama 45 minit
Wednesday, October 28, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment